Elämä rullaa omakotitalossa ihan rattoisasti, vaikka tietysti sitä sun tätä pikkuvikaa löytyy. Ehkä isoin murheenkryyni tässä pakkasten tultua on tuo veranta. Verannan seinät tuntuvat falskaavan, eli kovalla pakkasella verannallakin laskee alle nollan. Kun ulkona on -5, niin sisällä on noin +4. Lattialämmitys tuossa on, mutta se ei joko toimi kunnolla, tai ei vain tehot riitä korvaamaan kylmää ilmaa. Muutoin talo tuntuu pysyvän riittävän lämpimänä.

Isäni kävi tekemässä ulko-oven yläpuolelle tuon katoksen ettei enää sataisi lunta ovelle (saati vettä). Tuo porrastasanne on typerästi päällystetty klinkkerilaatalla ja on vaarallisen liukas märkänä ja myös lumisena. Siinä yksi ensi kesän korjauskohteista.

Ostin toisen akvaarion (käytetyn) tässä tuoreeltaan, 220 litraa ja sekalainen määrä kaloja.

Tässä kuvassa olen juuri saanut akvaarion paikalleen ja alkanut täyttää pohjaa soralla. Huomasin juuri että kaikki yleiskuvat akvasta kaloineen ja kasveineen on otettu heti niiden lisäämisen jälkeen ja vesi on todella sameaa niissä. Pitäisi ottaa nyt uusia kuvia, kun onhan tuo jo ollut jonkun aikaa. On vain tullut keskityttyä kalojen lähikuvaukseen ja sitä kautta niiden tunnistamiseen. Osa kaloista oli siis myyjälläkin vailla nimeä. Alun alkaen akvaarion mukana tuli Mustatetroja pieni parvi, Neontetroja pieni parvi, Kuparitetroja pieni parvi, kaksi Intiaanisulkaa, yksi Puna-aavetetra, yksi Hohtokiilakylki, yksi Täplämonninen, yksi Kirsikkabarbi, yksi Leväbarbi  sekä kaksi partamonnia.

Ihan alkuun ostin leväbarbille pari kaveria, kun tykkää parvesta. Neontetrat siirsin pienempään akvaarioon kardinaalitetraparven jatkoksi. Tuntuvat sopivan yhteen. Neonien tieltä siirsin pienestä akvasta Piikkisilmät isoon akvaarioon. Ison akvaarion kalasto on kokenut sittemmin kyllä harvennusta, osin luonnollisesti, osin eutanasian kautta. Toinen intiaanisulka löytyi kuolleena kellumasta :(. Kirsikkabarbi ei näyttänyt terveeltä, kärsi ummetuksesta tai vesipöhöstä tai jostain, oli pullea eikä syönyt, joten päästin autuaammille uiskenteluvesille. Yksi kuparitetra sen sijaan oli kalpea ja laiha ja parvitovereidensa "hampaissa", joten sai saman kohtalon kuin kirsikkabarbi. Yksi katoamistapaus on myös, hohtokiilakylki on hävinnyt. Viimeisessä näköhavainnossa piileskeli kasvien joukossa, joten saattoi olla sairas ja jos on kuollut omia aikojaan, niin partamonnit ja piikkisilmät kyllä osaavat hävittää raadon.

 

No ohhoh, kun tästä tulikin akvaariopostaus... toivottavasti joku nyt jaksoi lukea...